La cosmètica o producte cosmètic, que vol dir
tot allò que serveix per a conservar i embellir alguna part del cos humà, és un mon d'infinites possibilitats on tú pots participar d'una manera directa, fent els teus propis productes o simplement decidint que vols que aportar al teu cos.
El mon que ens envolta està ple d'agents perjudicials per nosaltres i ho absorbim per la pell ,pel nas o la boca en general. Crec que podem canviar alguna cosa dels nostres hàbits per estar millor amb nosaltres mateixos...en el cas de la cosmètica podem decidir si volem fer servir els d'origen no mineral o amb agents no beneficiossos per a nosaltres. Està molt estés el dit de que la cosmètica ecològica o natural no funciona...això es fals, si bé és cert que a molt curt termini els seus efectes no es noten tant com els no naturals, en qüestió de 2 o 3 setmanes ja es nota la diferència...i a llarg termini encara més, fins i tot tu la notaràs.
Com anirem veient podem adaptar la cosmètica al nostre estat personal o ritme de vida

dimecres, 18 de febrer del 2015

Àcid hialurònic, quina és la seva funció?

Àcid hialurònic (AH).
Es tracta d'un polisacàrid complex del grup glicosaminoglicans (GAG). El generen organismes vegetals, animals i fúngics. Està format per la unió de aminosucres i àcids urònics. Té facultat hidròfila i pot retenir grans quantitats d'aigua. Amb una funció estructural en la majoria dels organismes, en els humans permet generar estructures de suport a les articulacions, cartílags o la pell. Però està present en la matriu extracel·lular, sent un element important en l'estabilitat de teixits. S'extreu de fonts animals, principalment, crestes de galls i estèrnum de pollastre.
 
PROPIETATS EN COSMÈTICA

- Hidratant, per la seva capacitat altament hidròfila, pot retenir 100 vegades el seu pes en aigua.
- Protector a la pell (a inflar amb l'aigua, permet lubricar la pell o les mucoses).
- Cicatritzant i anti-arrugues, reconstitueix les fibres que sostenen el teixit epidèrmic, afavoreix la formació de col·lagen i allisa els plecs subcutanis (arrugues).
- Antioxidant, anti-radicals lliures.
- desestabilitzant.
- Reductor de cicatrius.
S'ha utilitzat tant tòpic com en infiltracions mesoteràpiques.

L'alternativa natural a l'àcid hialurònic és el hialuronat de sodi , provinent de cultius biotecnològics de fongs, amb idèntiques propietats. Es pot trobar en laboratoris de teràpia ortomolecular, com Solaray, Health Aid, etc., en els quals s'especifica la procedència fúngica.
També els polisacàrids heterogenis provinents d'algunes plantes com les flors de malva, arrel de malví o llavor de càssia, permeten una bona alternativa. Encara que no compleixen exactament la mateixa funció, els seus polisacàrids poden ser útils per a la hidratació i descongestió de la pell. Hi ha alguns estudis molt interessants sobre la malva i el sen en què es conclou que els seus extractes rics en polisacàrids també presenten efectes anti-arrugues i reafirmants.

diumenge, 8 de febrer del 2015

Les empreses cosmètiques continuen mentint

Avui la OCU ha publicat un article posant exemples de com menteixen les cosmètiques prometent efectes a la pell que ni de lluny fan...i encara no es fa res al respecte, doncs la llei encara ho permet...
Us posaré l'article tal com està i així ho entendreu millor:

"Cosmética, ¿vamos a contar mentiras?

Qué fácil es mentir, exagerar y prometer la luna cuando se trata de cosmética. Y es que, con la ley en la mano, pueden hacerlo: no queremos destrozar ilusiones, pero sí desvelarte los entresijos de una publicidad muy pensada.

LO QUE DICEN... Y LO QUE ES

Será porque nos dicen lo que queremos oír, pero los cosméticos nos trasladan a un mundo de ilusión, poblado por sofisticadas moléculas, ingredientes naturales o misteriosas sustancias capaces de conseguir milagros, con su fórmula genial y algo de constancia y tenacidad. Y lo hacen porque, con la ley en la mano, pueden hacerlo: la normativa de cosméticos pone el acento en su seguridad, y sin embargo se queda corta al regular sobre las alegaciones.
El Reglamento Europeo sobre Cosmética que entró en vigor en 2013 supuso un avance, al establecer que las reivindicaciones relativas a productos cosméticos debían ser objetivas y las alegaciones han de sustentarse en la evidencia científica… pero a día de hoy, seguimos encontrando ejemplos de cosméticos cuyas afirmaciones, muy poco rigurosas, rayan lo engañoso. Volvemos a fijarnos en algunas cremas muy conocidas y comprobamos las técnicas a las que recurren para burlar una normativa poco exigente y hacer llegar a las usuarias mensajes que no son ciertos.
¿Cómo nos engañan? 5 recursos comunes

1. Con nombres pseudomédicos o científicos.
Al incluir en el propio nombre términos que evocan técnicas médicas o quirúrgicas se equiparan a ellas... cuando no es así.  Por ejemplo cremas "efecto láser", "células madre", "efecto botox", cremas con "ADN vegetal"....
2. Asterisco aclaratorio… que  no informa de nada.
Lo que hace es limitar el mensaje principal, añadir mensajes contradictorios o ambiguos, o simplemente usarse para eximir responsabilidad. Unas buenas prácticas indicarían que un asterisco (o letra pequeña o texto sobreimpresionado) debería añadir información clarificadora.
3. Con términos subjetivos, ambiguos y poco concretos que exoneran de responsabilidad al fabricante pero inducen a pensar en resultados.
Ejemplos como “Suaviza el aspecto de las arrugas y líneas de expresión” o “La apariencia de las líneas de expresión y arrugas se reduce visiblemente” utilizan los términos apariencia o aspecto, y disminuyen así  la alegación de eficacia para salvaguardarse, pero el consumidor como no esté muy atento se pierde entre tanta ambiguedad.
4. El antes y el después: imágenes que pretenden en un vistazo mostrar la eficacia del producto en la piel.
Esas imágenes pueden estar manipuladas digitalmente, recurrir a filtros, iluminación especial... pero incluso si son reales y sin retoques, muestran solo los  resultados de un solo individuo, no extrapolables a toda la población.
5. Los test de usuarios como aval.
Se trata de afirmaciones basadas en autoevaluaciones, es decir percepciones y opiniones de un panel de usuarios que han usado el producto durante un tiempo  determinado... sin valor científico, pero muy usadas por los fabricantes, ya que dan lugar a alegaciones fáciles de sustentar. "

Estudi fet per la OCU, si el voleu veure, cliqueu aquí.