La cosmètica o producte cosmètic, que vol dir
tot allò que serveix per a conservar i embellir alguna part del cos humà, és un mon d'infinites possibilitats on tú pots participar d'una manera directa, fent els teus propis productes o simplement decidint que vols que aportar al teu cos.
El mon que ens envolta està ple d'agents perjudicials per nosaltres i ho absorbim per la pell ,pel nas o la boca en general. Crec que podem canviar alguna cosa dels nostres hàbits per estar millor amb nosaltres mateixos...en el cas de la cosmètica podem decidir si volem fer servir els d'origen no mineral o amb agents no beneficiossos per a nosaltres. Està molt estés el dit de que la cosmètica ecològica o natural no funciona...això es fals, si bé és cert que a molt curt termini els seus efectes no es noten tant com els no naturals, en qüestió de 2 o 3 setmanes ja es nota la diferència...i a llarg termini encara més, fins i tot tu la notaràs.
Com anirem veient podem adaptar la cosmètica al nostre estat personal o ritme de vida

dimecres, 18 de febrer del 2015

Àcid hialurònic, quina és la seva funció?

Àcid hialurònic (AH).
Es tracta d'un polisacàrid complex del grup glicosaminoglicans (GAG). El generen organismes vegetals, animals i fúngics. Està format per la unió de aminosucres i àcids urònics. Té facultat hidròfila i pot retenir grans quantitats d'aigua. Amb una funció estructural en la majoria dels organismes, en els humans permet generar estructures de suport a les articulacions, cartílags o la pell. Però està present en la matriu extracel·lular, sent un element important en l'estabilitat de teixits. S'extreu de fonts animals, principalment, crestes de galls i estèrnum de pollastre.
 
PROPIETATS EN COSMÈTICA

- Hidratant, per la seva capacitat altament hidròfila, pot retenir 100 vegades el seu pes en aigua.
- Protector a la pell (a inflar amb l'aigua, permet lubricar la pell o les mucoses).
- Cicatritzant i anti-arrugues, reconstitueix les fibres que sostenen el teixit epidèrmic, afavoreix la formació de col·lagen i allisa els plecs subcutanis (arrugues).
- Antioxidant, anti-radicals lliures.
- desestabilitzant.
- Reductor de cicatrius.
S'ha utilitzat tant tòpic com en infiltracions mesoteràpiques.

L'alternativa natural a l'àcid hialurònic és el hialuronat de sodi , provinent de cultius biotecnològics de fongs, amb idèntiques propietats. Es pot trobar en laboratoris de teràpia ortomolecular, com Solaray, Health Aid, etc., en els quals s'especifica la procedència fúngica.
També els polisacàrids heterogenis provinents d'algunes plantes com les flors de malva, arrel de malví o llavor de càssia, permeten una bona alternativa. Encara que no compleixen exactament la mateixa funció, els seus polisacàrids poden ser útils per a la hidratació i descongestió de la pell. Hi ha alguns estudis molt interessants sobre la malva i el sen en què es conclou que els seus extractes rics en polisacàrids també presenten efectes anti-arrugues i reafirmants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada