La cosmètica o producte cosmètic, que vol dir
tot allò que serveix per a conservar i embellir alguna part del cos humà, és un mon d'infinites possibilitats on tú pots participar d'una manera directa, fent els teus propis productes o simplement decidint que vols que aportar al teu cos.
El mon que ens envolta està ple d'agents perjudicials per nosaltres i ho absorbim per la pell ,pel nas o la boca en general. Crec que podem canviar alguna cosa dels nostres hàbits per estar millor amb nosaltres mateixos...en el cas de la cosmètica podem decidir si volem fer servir els d'origen no mineral o amb agents no beneficiossos per a nosaltres. Està molt estés el dit de que la cosmètica ecològica o natural no funciona...això es fals, si bé és cert que a molt curt termini els seus efectes no es noten tant com els no naturals, en qüestió de 2 o 3 setmanes ja es nota la diferència...i a llarg termini encara més, fins i tot tu la notaràs.
Com anirem veient podem adaptar la cosmètica al nostre estat personal o ritme de vida

dijous, 16 de juliol del 2015

Suavitzant casolà per pells atòpiques

Aquest suavitzant casolà, natural i biodegradable substituirà amb escreix el vostre suavitzant comercial, aquest últim no exempt d'ingredients químics, tòxics, contaminants ...
Porto usant aquest suavitzant moltíssim temps i, encara, no ho havia pujat. I ja que faig el meu propi sabó casolà per a la roba, el seu és acompanyar-lo d'una bona suavitzant casolà, natural i biodegradable , en fi, tot el contrari del que ens ofereixen tantes marques en tanta publicitat ... i per les pells atòpiques com la meva és el millor.

Els suavitzants es componen d'un 95% d'aigua i un 5% de tensioactius ... i aquí està el problema, en aquest 5%. S'ha comprovat que tals ingredients són tòxics i contaminants. Contaminant per la natura i tòxic per nosaltres. Com bé sabreu, en el procés del rentat, les restes del sabó són expulsats a través del programa d'aclarit. Però, és clar, el suavitzant no s'aclareix. Per tant, es queda impregnat en la nostra roba i, per tant, en la nostra pell, quan ens la posem. I és aquí on comencen -entre molts altres productes que es usant els picors i problemes de pell de moltes persones. I les que no senten aquests picors, és igual, el van acumulant.

Així que anem a per aquest suavitzant ...

Ingredients per a dos litres aprox:

- 1430 ml d'aigua (millor si és bullida o destil·lada -serveix la de l'aire acondicionat sempre i quan surti neta i no turbia)

- 550 ml de vinagre de melassa d'alcohol (si no, un altre: vi blanc, etc.)

- 200 gr. de bicarbonat de sodi

- Una olla o galleda gran

- Un batedor manual

- 3 ml d'oli essencial bio (jo he posat de llimona, però podeu posar qualsevol altre que us agradi: lavanda, gerani, etc.) (opcional, si voleu una miqueta d'olor a la roba).

- 2 ml d'alcohol (el que tenim a casa, de farmàcia, per desinfectar) (opcional).

Els olis essencials (anomenats olis, però que, en realitat, no ho són) són solubles en oli, en alcohol, només una miqueta en vinagre, i insolubles en aigua. Per tant, perquè es dispersin el millor possible sense usar productes dispersants-solubilitzants -que n'hi ha, i a més, naturals- utilitzarem alcohol, sense per això danyar la nostra roba ni la nostra pell, ja que l'alcohol de la mateixa manera que l'olor del vinagre, acabarà evaporant quan posem la roba a assecar.

Elaboració:

En primer lloc, reservem una mica de vinagre (uns 50 ml) de la quantitat total. Ens caldrà en l'últim pas.

Aboquem l'aigua i la resta del vinagre a l'olla i remenem. A continuació, tirem molt lentament el bicarbonat i remenem enèrgicament. Aquesta operació pot durar uns minuts, perquè el bicarbonat es dilueixi bé. (Insisteixo en el de molt lentament perquè com ho feu de cop, en produir reacció química amb el vinagre, si no us heu proveït d'un recipient de, almenys, uns 4 o 5 litres, se us podria vessar per l'escuma que produirà aquesta reacció.
Ara, en un got tirem l'alcohol i l'oli essencial. per aquest ordre; remenem breument perquè no es volatilitzin, ja que els olis essencials es volatilitzen molt ràpid.

A continuació, aboquem el vinagre que teníem reservat en el vas que conté l'alcohol i l'oli essencial, i remenem. Ja finalment, ho aboquem a l'olla i remenem breument. Embotellem i esperem 24 hores abans del seu ús,

Bé, doncs ja tenim el nostre suavitzant casolà, natural i biodegradable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada