La cosmètica o producte cosmètic, que vol dir
tot allò que serveix per a conservar i embellir alguna part del cos humà, és un mon d'infinites possibilitats on tú pots participar d'una manera directa, fent els teus propis productes o simplement decidint que vols que aportar al teu cos.
El mon que ens envolta està ple d'agents perjudicials per nosaltres i ho absorbim per la pell ,pel nas o la boca en general. Crec que podem canviar alguna cosa dels nostres hàbits per estar millor amb nosaltres mateixos...en el cas de la cosmètica podem decidir si volem fer servir els d'origen no mineral o amb agents no beneficiossos per a nosaltres. Està molt estés el dit de que la cosmètica ecològica o natural no funciona...això es fals, si bé és cert que a molt curt termini els seus efectes no es noten tant com els no naturals, en qüestió de 2 o 3 setmanes ja es nota la diferència...i a llarg termini encara més, fins i tot tu la notaràs.
Com anirem veient podem adaptar la cosmètica al nostre estat personal o ritme de vida

dimarts, 22 de setembre del 2015

Petit consell per els que teniu problemes amb el cabell

Ja sabem que les llavors de lli o llinosa són excel·lents per a la salut. El que potser no sabies és que a més d'usar-mòltes sobre els teus plats favorits o d'elaborar begudes amb lli, aquestes beneficioses llavors també es poden aplicar de forma externa i aprofitar així totes les seves bondats.

Aprèn a fer aquest gel per als cabells amb llavors de lli o llinosa per aconseguir:

  • pèl més fort
  • evitar la seva caiguda o alopècia
  • que el teu cabell estigui més brillant i saludable
  • rínxols més definits i flexibles
  • evitar el frizz o encrespament
  • cabell més hidratat
  • pèl molt suau
  • aconseguir fixació sense fer servir laca, escuma, gomina o gels fixadors


Els beneficis que té la llinosa per al nostre cabell és principalment pels mucílags que tenen aquestes llavors, que són els responsables de donar aquesta textura gelificada o viscosa que prenen les llavors.

Aquesta recepta és una alternativa natural, casolana i econòmica que té cura i mima el teu cabell.


Per elaborar el gel de llavors de lli o llinosa per al cabell només necessites:


  • 1 cassó
  • colador
  • 1 cullerada i mitja de llavors de lli
  • 200 ml d'aigua
  • pot de vidre
  • cullera o espàtula de fusta

Posa a escalfar l'aigua a foc mitjà. Una vegada que comença a bullir afegeix les llavors de lli i mou de tant en tant amb la cullera. Estarà llest quan metes la cullera i vegis que d'aquesta cau un fil amb textura com un gel. No sol trigar més de 10 minuts. Com més dens sigui el gel més costarà colar-lo. És important que colis de seguida les llavors (si es refreda la barreja i no la coles abans serà gairebé impossible fer-ho després) i guarda en un pot de vidre.

El gel es conserva de 5 a 7 dies a la nevera.

dijous, 16 de juliol del 2015

Suavitzant casolà per pells atòpiques

Aquest suavitzant casolà, natural i biodegradable substituirà amb escreix el vostre suavitzant comercial, aquest últim no exempt d'ingredients químics, tòxics, contaminants ...
Porto usant aquest suavitzant moltíssim temps i, encara, no ho havia pujat. I ja que faig el meu propi sabó casolà per a la roba, el seu és acompanyar-lo d'una bona suavitzant casolà, natural i biodegradable , en fi, tot el contrari del que ens ofereixen tantes marques en tanta publicitat ... i per les pells atòpiques com la meva és el millor.

Els suavitzants es componen d'un 95% d'aigua i un 5% de tensioactius ... i aquí està el problema, en aquest 5%. S'ha comprovat que tals ingredients són tòxics i contaminants. Contaminant per la natura i tòxic per nosaltres. Com bé sabreu, en el procés del rentat, les restes del sabó són expulsats a través del programa d'aclarit. Però, és clar, el suavitzant no s'aclareix. Per tant, es queda impregnat en la nostra roba i, per tant, en la nostra pell, quan ens la posem. I és aquí on comencen -entre molts altres productes que es usant els picors i problemes de pell de moltes persones. I les que no senten aquests picors, és igual, el van acumulant.

Així que anem a per aquest suavitzant ...

Ingredients per a dos litres aprox:

- 1430 ml d'aigua (millor si és bullida o destil·lada -serveix la de l'aire acondicionat sempre i quan surti neta i no turbia)

- 550 ml de vinagre de melassa d'alcohol (si no, un altre: vi blanc, etc.)

- 200 gr. de bicarbonat de sodi

- Una olla o galleda gran

- Un batedor manual

- 3 ml d'oli essencial bio (jo he posat de llimona, però podeu posar qualsevol altre que us agradi: lavanda, gerani, etc.) (opcional, si voleu una miqueta d'olor a la roba).

- 2 ml d'alcohol (el que tenim a casa, de farmàcia, per desinfectar) (opcional).

Els olis essencials (anomenats olis, però que, en realitat, no ho són) són solubles en oli, en alcohol, només una miqueta en vinagre, i insolubles en aigua. Per tant, perquè es dispersin el millor possible sense usar productes dispersants-solubilitzants -que n'hi ha, i a més, naturals- utilitzarem alcohol, sense per això danyar la nostra roba ni la nostra pell, ja que l'alcohol de la mateixa manera que l'olor del vinagre, acabarà evaporant quan posem la roba a assecar.

Elaboració:

En primer lloc, reservem una mica de vinagre (uns 50 ml) de la quantitat total. Ens caldrà en l'últim pas.

Aboquem l'aigua i la resta del vinagre a l'olla i remenem. A continuació, tirem molt lentament el bicarbonat i remenem enèrgicament. Aquesta operació pot durar uns minuts, perquè el bicarbonat es dilueixi bé. (Insisteixo en el de molt lentament perquè com ho feu de cop, en produir reacció química amb el vinagre, si no us heu proveït d'un recipient de, almenys, uns 4 o 5 litres, se us podria vessar per l'escuma que produirà aquesta reacció.
Ara, en un got tirem l'alcohol i l'oli essencial. per aquest ordre; remenem breument perquè no es volatilitzin, ja que els olis essencials es volatilitzen molt ràpid.

A continuació, aboquem el vinagre que teníem reservat en el vas que conté l'alcohol i l'oli essencial, i remenem. Ja finalment, ho aboquem a l'olla i remenem breument. Embotellem i esperem 24 hores abans del seu ús,

Bé, doncs ja tenim el nostre suavitzant casolà, natural i biodegradable.

dimecres, 22 d’abril del 2015

Les pells grasses o mixtes...poden fer servir olis?

Per a pells grasses o mixtes, la hidratació i balanç que necessiten es troba en fórmules amb olis de canyella, arbre del te, gerani, rosa mosqueta o llavors de raïm.
La nova generació d'olis per la cara són molt compatibles amb la pell ja que en ser molt lleugers s'absorbeixen ràpid i no la engreixen.
L'oli facial és un producte compost en un 100% d'olis que provenen de plantes i flors i a diferència d'un sèrum, en la seva fórmula mai porten aigua.
Tenen alta concentració en antioxidants, minerals, vitamines i àcids grassos essencials per nodrir la pell intensament.

. Beneficis dels olis:
- Mantenen la pell humectada i així conserva l'elasticitat
- Aporten lluminositat i donen un aspecte radiant
- Donen balanç, equilibren la pell
- Combaten els signes de l'edat
- Milloren la textura

Fins fa alguns anys, l'oli era mala paraula si es pensava en utilitzar-lo per la cara. L'enemic número u de les pells grasses, sempre va tenir fama de que tapava els porus i no deixava respirar bé a la pell.

Avui s'ha desmitificat aquest concepte i allò que es pensava ha canviat ja que hi ha noves barreges botàniques que hidraten i milloren la pell sense portar complicacions derivades.

Com s'usen
En ser un producte concentrat i oliós, només requereix d'una petita quantitat. Amb dos gotetes diàries és suficient per dia millorar l'aspecte del teu cutis. Per aprofitar millor els seus beneficis, l'ideal és aplicar-los sobre la pell neta i lleugerament humida estenent unes gotes entre les mans i després aplicar amb lleugeres copets a tot el rostre perquè s'absorbeixi millor.

divendres, 13 de març del 2015

Remeis per fer desapareixer les cicatrius molt més aviat

Una cicatriu ha de començar a tractar com més aviat ja no només per qüestió d'estètica sinó perquè la pell també es regeneri totalment. Amb aliments que siguin rics en minerals i en vitamines o amb ungüents naturals que es poden preparar a casa, aconseguirem que les cicatrius desapareguin.

Vitamina A

Aquesta vitamina ajuda a que la pell es conservi en un bon estat afavorint la seva cicatrització. Hi aliments que la contenen i que s'han de consumir com ara la pastanaga, la carbassa, el moniato, els espinacs, el bròquil, el meló o l'albercoc.

Vitamina C

La vitamina C és un gran font de lluminositat i d'energia que té poder antioxidant, hidratant, regenerant i vitalitzant de la pell, de manera que ajuda en el procés de la cicatrització ja que accelera la creació de cèl·lules noves en la pell i en el despreniment de les cèl·lules velles.

Aliments rics en aquesta vitamina són els cítrics, els fruits vermells, el pebrot vermell, el bròquil i el julivert. També es poden consumir alguns suplements de vitamina C com ara els elaborats amb acerola en pols i que són els que millor assimila l'organisme.

Silici

El silici és un dels suplements més importants per a un correcte funcionament cel·lular i per tant per a la pell. Són moltes les cremes reafirmants que el tenen inclòs en els seus ingredients ja que millora d'una manera molt notable l'elasticitat de la pell. Es pot trobar en l'alvocat, a l'alfals, en l'arròs integrar, a la cua de cavall, a la civada integral, al cogombre, en els porros, en la remolatxa i al formatge.

Ungüent natural

Per preparar un ungüent natural molt eficaç a casa es necessitarà una mica d'aloe vera, bé extraient l'interior de la planta directament o comprant una mica de gel d'àloe; una mica d'oli de rosa de mosqueta, una mica d'oli essencial de lavanda i una mica de vitamina E en càpsules que es poden trobar en farmàcies i herbolaris.

En un recipient de vidre es barreja la mateixa quantitat d'oli de rosa de mosqueta i d'aloe vera (50 ml. Aproximadament de cada un), i s'afegeixen 10 gotes d'oli de lavanda i 10 de vitamina E. Es remou bé amb la ajuda d'un estri de fusta i es guarda a la nevera perquè es conservi millor. S'aplicarà dues vegades al dia com a mínim, preferiblement als matins i per les nits.

Per cicatritzacions difícils

Si la cicatriu és una mica més profunda es pot aplicar a manera de màscara, una mica de mel orgànica sobre la zona a tractar. S'ha de deixar actuar durant deu minuts com a mínim i tres vegades cada dia. També resulta un remei excel·lent aplicar-se una crema de pròpolis que es pot trobar en qualsevol herbolari i que al contrari d'altres tipus de cremes químiques convencionals, no provocarà cap tipus d'inflamació.

dimecres, 18 de febrer del 2015

Àcid hialurònic, quina és la seva funció?

Àcid hialurònic (AH).
Es tracta d'un polisacàrid complex del grup glicosaminoglicans (GAG). El generen organismes vegetals, animals i fúngics. Està format per la unió de aminosucres i àcids urònics. Té facultat hidròfila i pot retenir grans quantitats d'aigua. Amb una funció estructural en la majoria dels organismes, en els humans permet generar estructures de suport a les articulacions, cartílags o la pell. Però està present en la matriu extracel·lular, sent un element important en l'estabilitat de teixits. S'extreu de fonts animals, principalment, crestes de galls i estèrnum de pollastre.
 
PROPIETATS EN COSMÈTICA

- Hidratant, per la seva capacitat altament hidròfila, pot retenir 100 vegades el seu pes en aigua.
- Protector a la pell (a inflar amb l'aigua, permet lubricar la pell o les mucoses).
- Cicatritzant i anti-arrugues, reconstitueix les fibres que sostenen el teixit epidèrmic, afavoreix la formació de col·lagen i allisa els plecs subcutanis (arrugues).
- Antioxidant, anti-radicals lliures.
- desestabilitzant.
- Reductor de cicatrius.
S'ha utilitzat tant tòpic com en infiltracions mesoteràpiques.

L'alternativa natural a l'àcid hialurònic és el hialuronat de sodi , provinent de cultius biotecnològics de fongs, amb idèntiques propietats. Es pot trobar en laboratoris de teràpia ortomolecular, com Solaray, Health Aid, etc., en els quals s'especifica la procedència fúngica.
També els polisacàrids heterogenis provinents d'algunes plantes com les flors de malva, arrel de malví o llavor de càssia, permeten una bona alternativa. Encara que no compleixen exactament la mateixa funció, els seus polisacàrids poden ser útils per a la hidratació i descongestió de la pell. Hi ha alguns estudis molt interessants sobre la malva i el sen en què es conclou que els seus extractes rics en polisacàrids també presenten efectes anti-arrugues i reafirmants.

diumenge, 8 de febrer del 2015

Les empreses cosmètiques continuen mentint

Avui la OCU ha publicat un article posant exemples de com menteixen les cosmètiques prometent efectes a la pell que ni de lluny fan...i encara no es fa res al respecte, doncs la llei encara ho permet...
Us posaré l'article tal com està i així ho entendreu millor:

"Cosmética, ¿vamos a contar mentiras?

Qué fácil es mentir, exagerar y prometer la luna cuando se trata de cosmética. Y es que, con la ley en la mano, pueden hacerlo: no queremos destrozar ilusiones, pero sí desvelarte los entresijos de una publicidad muy pensada.

LO QUE DICEN... Y LO QUE ES

Será porque nos dicen lo que queremos oír, pero los cosméticos nos trasladan a un mundo de ilusión, poblado por sofisticadas moléculas, ingredientes naturales o misteriosas sustancias capaces de conseguir milagros, con su fórmula genial y algo de constancia y tenacidad. Y lo hacen porque, con la ley en la mano, pueden hacerlo: la normativa de cosméticos pone el acento en su seguridad, y sin embargo se queda corta al regular sobre las alegaciones.
El Reglamento Europeo sobre Cosmética que entró en vigor en 2013 supuso un avance, al establecer que las reivindicaciones relativas a productos cosméticos debían ser objetivas y las alegaciones han de sustentarse en la evidencia científica… pero a día de hoy, seguimos encontrando ejemplos de cosméticos cuyas afirmaciones, muy poco rigurosas, rayan lo engañoso. Volvemos a fijarnos en algunas cremas muy conocidas y comprobamos las técnicas a las que recurren para burlar una normativa poco exigente y hacer llegar a las usuarias mensajes que no son ciertos.
¿Cómo nos engañan? 5 recursos comunes

1. Con nombres pseudomédicos o científicos.
Al incluir en el propio nombre términos que evocan técnicas médicas o quirúrgicas se equiparan a ellas... cuando no es así.  Por ejemplo cremas "efecto láser", "células madre", "efecto botox", cremas con "ADN vegetal"....
2. Asterisco aclaratorio… que  no informa de nada.
Lo que hace es limitar el mensaje principal, añadir mensajes contradictorios o ambiguos, o simplemente usarse para eximir responsabilidad. Unas buenas prácticas indicarían que un asterisco (o letra pequeña o texto sobreimpresionado) debería añadir información clarificadora.
3. Con términos subjetivos, ambiguos y poco concretos que exoneran de responsabilidad al fabricante pero inducen a pensar en resultados.
Ejemplos como “Suaviza el aspecto de las arrugas y líneas de expresión” o “La apariencia de las líneas de expresión y arrugas se reduce visiblemente” utilizan los términos apariencia o aspecto, y disminuyen así  la alegación de eficacia para salvaguardarse, pero el consumidor como no esté muy atento se pierde entre tanta ambiguedad.
4. El antes y el después: imágenes que pretenden en un vistazo mostrar la eficacia del producto en la piel.
Esas imágenes pueden estar manipuladas digitalmente, recurrir a filtros, iluminación especial... pero incluso si son reales y sin retoques, muestran solo los  resultados de un solo individuo, no extrapolables a toda la población.
5. Los test de usuarios como aval.
Se trata de afirmaciones basadas en autoevaluaciones, es decir percepciones y opiniones de un panel de usuarios que han usado el producto durante un tiempo  determinado... sin valor científico, pero muy usadas por los fabricantes, ya que dan lugar a alegaciones fáciles de sustentar. "

Estudi fet per la OCU, si el voleu veure, cliqueu aquí.

divendres, 2 de gener del 2015

Dermatitis seborreica i psoriasis, com controlar-les

Aquesta recepta per Oli corporal la vaig elaborar farà uns cinc anys, ja que des de sempre he tingut la pell molt sensible i una mica de dermatitis seborreica i psoriasis segons l'època de l'any. A més en aquesta època de l'any és normal que estigui més actiu el problema.

Aquesta calculat per a un envàs de vidre, si pot ser opac, d'uns 50 ml. Hem fer 20 ml d'Oli d'Ametlles, afegir també  5 ml de Germen de Blat i 25 ml d'Oli d'Oliva verge extra.

Després inclourem les essències:

Arbre de te; 3 gotes.
Romaní; 1 gota.
Camamilla; 4 gotes.
Sàndal; 1 gota.
Rosa Mosqueta; 2 o 3 gotes.

Podeu augmentar o disminuir la concentració de les essències segons els gustos aromàtics que tingueu, però l'arbre de te i la rosa mosqueta no les toqueu.

Us recomano que us ho feu cada dia sobretot després d'un bon bany o dutxa, ja que és un problema que no té una cura definitiva.

Si en algun moment us quedeu sense l'oli corporal podeu recórrer a donar-vos una mica d'Aloe Vera, ja que equilibra el nostre PH de la pell .